1ste prov. La Ferte jaarduiven 2006, Kom op tegen Kanker

Lummen – Aan tafel met Jean moet je goed volgen welke pet hij nu juist op heeft. Jean Hulshagen is directeur van Buso St Ferdinand, Voorzitter van de plaatselijke duivenmij “De Witpen” Lummen en huidig organisator van de provinciale vlucht uit La Ferté of de vlucht voor “Kom Op Tegen Kanker”.
Onder het impuls van Maurice Haesen uit Schakkebroek is deze actie “ Kom op tegen kanker “ ontstaan. Maurice, getroffen door de ziekte, is in 1995 hij als enkeling gestart en al gauw werd een comité opgericht dat de huidige vlucht jaarlijks organiseert. Op die manier kon vorig jaar 11.500€ worden overgemaakt en dat is een voorlopig record. Het groot succes van deze vlucht is dubbel: enerzijds voor het goede doel ( kanker is een ziekte die bijna in elke familie slachtoffers maakt )en anderzijds de mogelijkheid om als  snelheidsspeler ook aan een provinciale vlucht te kunnen deelnemen.
Als voorzitter van een van de meest actieve maatschappijen van de provincie is Jean zeker gekend. Als geboren organisator kan hij de zaken delegeren en in Lummen zijn genoeg bereidwillige handen om te helpen. Ook deze mensen die naar buiten uit minder gekend zijn dragen bij tot het succes van de Lummense duiven en zijn evenwaardig als elke andere functie binnen de organisatie, aldus Jean.
De samenhorigheid onder de melkers heeft er ook voor gezorgd dat men met vijfendertig leden een gezamenlijk aankoop heeft gedaan bij Bricon om elektronisch te constateren.
In dit alles heeft Jean ook oog voor  zijn buso-leerlingen van de school nl. hun werkervaring te laten opdoen. Zo zijn zij op tal van organisatie de helpende hand. De meest gekende zaken waaraan zij hun medewerking verlenen is “Actie Zorgenkind” , “Kom Op Tegen Kanker”” Waanrode bloemendorp” Dierenhappening
Hulshagen Jean
Klaproosstraat 7
3560 Lummen
011/523026
portaal
webmaster