Cams Cyriel.
Bescheiden melker maar niet aan zijn proefstuk,
wint 1 ste prov. Limoges.

reportage

Hasselt – Spalbeek is de place to be. Dit kerkdorp dat oorspronkelijk werd gefusioneerd met Kermt, behoord sinds 1976 tot het grondgebied van de provinciehoofdstad, Cyriel en Jenny zijn Hasselaars, venstermikken, maar in werkelijkheid hebben ze niets van de Hasseltse trots overgenomen.
Cyriel heeft sedert de eeuwwisseling al meerdere keren van zich doen spreken met prachtige resultaten met een beperkte duivenkolonie. Bij deze overwinning haalt hij een vierde keer de aandacht van de media
Deze gewezen mijnwerker is nog niet zo heel lang met de duiven bezig. In ’89 koos hij voor duiven en zei vaarwel aan de vissers.
In de tuin van zijn dochter en schoonzoon Freddy Houtmeyers in Berbroek is hij gestart met duiven. De eerste jongenduivenvlucht had hij er twaalf in, speelde er vier bij de eerste twintig en stopte met klokken bij de negende duif. De andere hadden zeker nog prijs indien ze ook waren geklokt. Cyriel was goed gestart. Die duiven vlogen als jaarling ook goed en hij werd er onmiddellijk kampioen met de jaarlingen.

Cams Cyriel
Diesterssteenweg
Spalbeek Hasselt

 


2012