Jehoul Frans
1ste prov Jarnac oude
reportage                

Heusden Zolder. -  In de Edmond Staintonstraat, in een rustieke woning, open bebouwingng, heeft Frans de duivenhokken in de achtertuin heropgebouwd.
De Edmond Staintonstaat is een lange straat waar nu voor de gemeenteverkiezingen de verkeersborden van werken weelderig tieren, mocht je niet in andere delen van deze fusiegemeente vertoeven, je zou denken dat enkel in die staat wordt gewerkt en alle beschikbaren losse verkeersborden en nadar hier zijn uitgestald.
De twee zelfstandige gemeente Heusden en Zolder werden door de bewindslieden in de jaren zeventig samengevoegd tot één grote gemeente. Berkenbos is de deelgemeente waartoe het gezin Jehoul behoord. Berkenbos is gelegen op de grens tussen Heusden en Zolder en rust onder de mijnschacht van de koolmijn van Zolder. De kolenindustrie heeft op het grondgebied van Berkenbos gezorgd voor een explosie van woongelegenheden en ook van handelsactiviteiten. Een beperkt deel van deze economische boem is door pa Cosemans, vader van mevrouw Jehoul, ingevuld met een destijds erg gewaardeerde winkel in rookartikelen. Frans die introuwde kreeg naast de dochten de pa erbij, maar dan om compagnon te zijn met de duiven.

Jehoul Frans
E.Staintonstraat 26
Heusden Zolder

2012