Meester Gino Houbrechts.
1ste prov St Vincent jaarduiven.

Borgloon -  Het typische voor deze haspengouwse gemeente is dat ze zijn samengesteld door vele kleine kernen. In zulke kleine gemeenschappen kent iedereen elke inwoner en dat verhoogt het sociale contact en ook de sociale controle.
Het sociale contact heeft er voor gezorgd dat de kwajongen met duiven is begonnen. Gino komt niet uit een duivenmelkerfamilie maar het sprak hem aan hoe de mannen van zijn straat, Opleeuwstraat 63, toeleefde naar die zondag voormiddag om de eerst duiven ze zien vallen. In zijn eerste jaar middelbaar mocht hij enkele duiven houden. Op de zolder bij zijn grootmoeder die naast de ouders van Gino woont werd een kleine ruimte als duiventil ingericht. In ’77 werden voor het eerst aan wedstrijden deelgenomen.
Met tien à twaalf duiven, oude en jongen samen, werd de duivensport beoefend. Na de middelbare studies heeft grootmoeder de duiven verzorgd. Het aantal duiven bleef steeds beperkt tijdens de studie rechten aan VUB. Natuurlijk kun je met enkele duifjes geen knaluitslagen behalen maar de vreugde aan een vroege duif op korte afstand is voor elke melker een opsteker.
Houbrechts Gino
Opleeuwstraat 63
Gors op Leeuw
Borgloon
gino.houbrechts@pandora.be
portaal
webmaster