1ste prov. Berlijn oude.
Vlak naast de school in Rijkhoven vinden we Marcel en zoon Erik en hun duivenhokken.
Het plaatselijke duivenlokaal is vanuit hun toonzaal vertrekkende korter dan de weg naar de hokken, wat niet wil zeggen dat ze steeds voor de kortste weg kiezen.
Marcel is er in het Expo-jaar begonnen met steenkapperij en heeft het bedrijf uitgebouwd tot een hedendaagse onderneming voor grafzerken met een eigen website: http://www.gielkens.com .
Marcel heeft ervoor gezorgd dat zijn beide zonen in het bedrijf konden opgroeien. Bij de vestiging in Tongeren hebben ze meer en meer taken overgenomen en nu heeft Marcel nog een superviserende taak bij de ondertussen meer dan twintig man tellende onderneming.
Marcel heeft er ook voor gezorgd dat Erik de duivenmicrobe heeft te pakken en de beide kleinkinderen van de andere zoon, Norbert, hebben ook een eigen duivenhokje. Net als bij goede duiven zegt men wel eens, in een volgende generatie komt het terug. Laat ons hopen dat Thibaut en Esmee ook snel aan de top van de duivenrangschikking prijken.
Het jaar van zijn huwelijk ‘67 is de nu tweeënzestig jarige Gielkens al gestart met duiven in een huurhuis. Het huidige toonzaal- en woningcomplex werd zes jaar later opgetrokken en onmiddellijk stonden er ook duivenhokken.
In ’80 ging de elfjarige Erik snelheidsvluchten en HF-wedstrijden vliegen met duiven van pa. Na verloop van tijd heeft de jonge Erik samen met zijn vader een tandem gevormd
Gielkens Marcel en Erik
Souwveldstraat 6
3740 Rijkhoven
089 / 41 26 56
portaal
webmaster