Pa zaliger speelde met de duiven tot ’76 en zoonlief ging bij  zijn vader de duiven  opwachten. Lei heeft enkele jaren thuis verder gespeeld tot hij in ’84 de eerste duiven op het nieuw gemetselde tuinhok kon uitlaten.
Lei is nu halfweg de vijftig maar heeft ooit keihard gevoetbald. Als jonge man heeft hij jaren aan de top van Belgisch voetbalwereld meegedraaid. Om tien jaar bij het eerste elftal van STVV te spelen moet je over capaciteiten beschikken. Doorzettingsvermogen en talent heeft hem in tweede nationale tien jaar sjottersvreugde gegeven in St Truiden. Bij het bouwen van hun ruime eengezinswoning heeft Lei ook al gedacht aan de tijd na het voetbal. Een tuinhok in twee bouwlagen werd gemetseld met als binnenbouwstenen Ytong. Op het ruime hok zitten de oude weduwnaars links van de inkomdeur. Het rechter gedeelte is onderverdeeld in twee delen,  en deze hokken worden gebruikt om jonge duiven van de derde ronde en de jaarlingen te huisvesten.
Onder het hok zitten de jonge duiven die Lut uitlaat, zowat één uur voordat Lei thuiskomt van zijn werk. Lutgard helpt mee met de duiven te selecteren. De jonge duiven worden open hok gegeven via de ren voor het hok. Dan worden de ramen tussen hok en ren gesloten en Lut noteert de binnenblijvers. Bij een derde notering wordt het ringetje gerecupereerd want dergelijke jonge duiven zijn geen lang leven beschoren bij Geebelen.
In het zoeken naar een zinvolle hobby is Lei vaak op stap geweest naar de betere hokken in gans België. Het extra dat hij verdiende met voetballen wilde hij spenderen en is vaak van een kale kermis thuisgekomen want er lukte bijna niets, enkel centen kwijt maar geen stap vooruit. 
Jeo wint in 2006 de werdstrijd uit Argenton bij de jaarduiven.
Leo Geebelen
Hubesheide 7
3960 Bree
089/ 86 45 28
portaal
webmaster