Verheyen Laurent
1ste prov. Montelimar oude, 9de nationaal.
reportage

Maasmechelen een gemeente met meerdere deelgemeenten. Het was even zoeken om Meeswijk te vinden, maar richting Dilsen staat de kern van het dorp aangegeven en het GPS-madammeke wees de weg naar de woning van Sabine en Laurent.
Aan hun woning heeft de tweeënveertig jarige arbeider bij Selanaize te Lanaken een pergola laten bouwen. De tuin is mooi en decoratief aangelegd. De goed verzorgde tuin heeft als eindpunt een gemetseld duivenhok.
Van bouwwerken kun je steekgebonden bijna zien wie de architect is. Iedere ontwerpen heeft zijn eigen persoonlijk tint zodat ook een leek kan herkennen dat het handteken van de meester op het bouwwerk staat. Met duivenhokken is dat identiek. Een man die vaak werd gevraagd om duivenhokken te ontwerpen en ook advies gaf tijdens het bouwen is Berke. Iedereen die iets met duiven te maken heeft kent Berke en zeker hier in de streek is de Eisdenaar erg geliefd als mens en gevreesd als fondspeler. Inderdaad het gaat over Albert Willems, een te duchten fondspeler. De hokken die hij mee heeft helpen bouwen hebben allen een gelijkaardig uitzicht en zijn ook steeds gebouwd met een gang voor de hokken
.

Verheyen Laurent

Maasmechlen

 

 


2012