Somers Willy.
1ste prov. Libourne jaarduiven 2012.
De gekozen weg verder bewandelen.

reportage

Bilzen – Beverst, in deze deelgemeente van Bilzen werd dit jaar al een tweede provinciale overwinning opgetekend, het is noch straffer, in dezelfde straat. Na Nulens is het nu de beurt aan Willy Somers.
In het landelijke Beverst meer bepaald in de Laarstraat is de duivenpers een tweede keer geroepen, nu is het bij een fondspeler. De ingeslagen weg is volgens Willy de juiste maar het is een weg van lange adem. Op fond worden pluimen verloren en het minste dat er mankeert tonen de duiven het door niet tijdig of niet te komen. Duivensport en meer bepaald fondduivenvluchten zijn een variatie van hoogtes en laagtes en die laatste heeft hij kunnen voorkomen door op medisch gebied en heel summier zich te laten begeleiden.
De Laarstraat is een staat met open en halfopen bebouwingen met hier en daar een woning van voor de oorlog die nu geheel of gedeeltelijk werd gerenoveerd. Nee geen herenwoning maar een halfopen bebouwing met een mooi verzorgde inrit en een prachtige smalle maar diepe tuin is aan de volledige linkerzijde afgebakend met tuinhokken om de lduiven te huisvesten.
Willy Somers
Laarstraat
Beverst Bilzen
 
 

 

2012