Senden Danny
Knap spel op alle vluchten.
1ste prov Tulle oude duiven 2012.

reportage

Herk de Stad – De gemeente bestaat sedert de fusie van gemeenten uit vijf kerkdorpen, Schakkebroek heeft steeds uitgemaakt van de kantonhoofdplaats. De bevolking van Schakkebroek is op veel zaken aangewezen op St Truiden. De meeste duivenmelkers willen dan ook steevast hun provinciale duiven spelen in de Trudostad. Ooit was de duivenvereniging van Schakkebroek toonaangevend voor Limburg, nu worden er geen provinciale vluchten ingekorfd. Hun vrijgevigheid en het touwtrekken om de resultaten te mogen maken heeft er voor gezorgd dat “De Ware vrienden Schakkebroek” op sterven na dood is.
Ooit was buurdorp Rummen omschreven als glazendorp, natuurlijk sijpelt dit door naar de buren. De werkman had in de achtertuin wel aardbeien staan en verdiende zo een centje bij zodat moeder de vrouw en vadertje staat niet juist wisten wat in en uit de verdoken spaarpot ging. Tijden zijn verandert, vouwen weten nu bijna alles en de staat, soms te veel.
De pukkelpopstorm heeft ook in de fruitstreek een strook van vernieling achtergelaten, de fruitboeren hebben massaal moeten opruimen en menig serre werd vernield, de beste vooruitzichten zijn dat de schade zal betaald worden in 2013.
Luc Senden broer van Danny en hokverzorgen vinden we terug in een ruime modern glasserre waar hij  en zijn vrouw voorbereidingen treft om in september aardbeien te oogsten op hydrocultuur.


Senden Danny
Kustraat 14
3540 Herk de Stad
011 / 31 16 76

 
 

 


Danny, Kasper, Luc Senden, Guilloume Berden

2012