Roox Henri & Betsy.
1ste prov. Orleans jonge niet derby.
1ste prov. Orleans jonge derby.
12 eerste prijzen.
reportage

Lanaken – Langs de Bilzerbaan in Veldwezelt in een gloeiend landschap mat achterliggende landbouwgronden, die hun stijk meebrengen bij stortregens, hebben Betsy en Henri hun stulpje gebouwd. De grond leende zich tot een ontwerp met de garage onder de slaapkamers en living en keuken een tiental trappen tot de voordeur.
Het oneffen grondreliëf is geschikt om een mooie beplanting en gazon aan te leggen. Ook dit is hier gebeurd en is steeds keurig onderhouden, nu wel verdoken onder de versiering die door de bestuurleden van de plaatselijke duivenvereniging werden aangebracht.
Bij het gezin Roox is het duiven scenario net als elders in de duivensport. Van huis uit werd er met de duifjes gedragen. Vier à vijf decennia terug hadden de mensen een winterse ontspanning en dat was voetbal, een zomerse ontspanning en dat waren een paar duifjes.
Ook de nonkels van Henri waren verknochte dierenvrienden en duivenmelkers. Nonkel Pater mocht bij het klooster geen duiven houden, maar een dagelijkse verplaatsing naar zijn duiven bij de familie mocht wel
 

Roox Henri & Betsy
Bilzersteenweg 101
3620 Veldwezelt
089 / 72 19 25

 

 

2012