Rene is niet de enige in zijn gemeente die snel is op provinciale vluchten. Wim Kempeneers sloot de rij met een overwinning uit Perpignan. Benny en Julien Menten waren primus vanuit Gien. De voorzitter van de plaatselijke duivenmij Edgard Bampps was eerste op Jarnac en nu ook de man die reeds vierendertig jaar schatbewaarder is, hebben we het viertal opgesomd.
Met duiven van Jan en alleman werd in 1968 met duiven begonnen. Zo gaat dat nu eenmaal als de familie ook met de duivenmicrobe is besmet. Via een bon werd een Catryse-duif bekomen die bij Rene tweeenveertig eerste prijzen vloog, dus een superke. Dit duiverke werd met meerdere duivinnen gekoppeld en steeds werde er goede geboren.
In ’72 werd er naar Binderveld verhuist en werden de duiven in de Daalstraat in een tuinhok gehuisvest. Nu beschikt Rene over een ren om zware fond te spelen en een tweede ren om de weduweduivinnen te huisvesten. Hij heeft drie weduwnaarshokken en drie hokken om jonge te spenen. Het linker weduwnaarshok staat volledig in de zon en om de temperatuur wat te milderen en te verspreiden over de drie hokken heeft hij de dichte schuifdeur vervangen door een raamwerk met muggengaas.
Dit jaar werden er twaalf kweekkoppels gehouden, twintig weduwnaars en werden vijftig jongen gekweekt.
1ste prov. Orleans 2006 jaarduiven

Mignolet Rene
Daalstraat 30
3850 Nieuwerkerken
011 / 68 50 42


portaal
webmaster