Maris Henry, kleine melker.
Steeds bij de betere op snelheid en halve fond.
Op enkele meters van de groene autostradeberm vinden we het hok van Henry Maris. De gekende Runstersteenweg is midden door gedeeld door de viervaksweg die Antwerpen met Luik verbindt. Huizen in lintbebouwing en een kleine smalle tuin zijn typerend. Met amper zes meter hok en wat ruimte eronder is hij een tevreden duivenmelker.
Een kaartje leggen, wat babbelen en helpen wanneer het nodig is, zo is Henry. Ook de plaatselijke duivenmij heeft aan hem een werkende hand.
De geschiedenis herhaalt zich. Henry heeft in 2007 een topjaar gehad met duiven. In een ver en donker verleden heeft hij nog hoge ogen gegooid. Na jaren van geduldig opbouwen staat hij er weer, en net dàn bezochten vandalen zijn hok.
Ook tijdens het ploegenwerk bij Philips Hasselt kon Henry goed zijn mannetje staan. Het begrip paardenfluisteraar is door vele gekend, maar Henry is een duivenfluisteraar. Henry heeft de prachtige eigenschap om dieren tot zijn gehoorzame vrienden te maken. Uiteraard heeft hij steeds wat pinda’s op zak. Henry probeert de duiven gezond te houden en voedert een seizoengebonden handelsmengeling.

portaal
webmaster