Beelen Irene.
47 eerste prijzen
1ste provinciaal Vierzon 2008.
reportage
Roger en Irene laten de vroegere buren uit Vlaams Brabant regelmatig verwonderd opkijken naar de prestaties die hun duiven neerzetten in Mehaigne.
Het gezin Beelen laat met de regelmaat van een klok provinciale en nationale toppen op het resultaat neerschrijven. Ze zijn niet de bureaucraten die papieren belangrijker achten als de duiven en hun prestaties.
Geregeld komen Roger en Irene naar Limburg of Vlaams Brabant en over de duivensport in Vlaanderen blijft Roger op de hoogte via deze krant.
Iets meer dan zes decennia geleden verhuisde het gezin Beelen naar de Walen. De toen zestienjarige Roger en de rest van de familie vonden hun onderkomen in één van de grote vierkantsboerderijen die de streek rijk was. Later werd de nu 78-jarige karige man, op een andere boerderij tewerk gesteld om nadien te kiezen voor een job als vrachtwagenchauffeur. De baan had voordelen en nadelen. Een voordeel was dat hij op die manier wel eens kon stoppen bij betere duivenmelkers uit de rest van het land. De onregelmatige uren waren het nadeel maar vanaf dat er met duiven werd gespeeld heeft Irene veel van de karwijen op zich genomen.


Beelen Irene
Mehaingne